Om Kjærgårdsminde

Kjærgårdsminde er ikke bare leverandør af produkter og planter. Vi ønsker at være mere for vores kunder - først og fremmest med service og relevant knowhow om planter og pleje. Den viden er vigtig for vores kunder, når de skal omsætte småplanterne til salgsbare færdigplanter.

Resultatet er et moderne gartneri, hvor dygtige medarbejdere hvert år producerer kvalitetsplanter til danske og udenlandske kunder - med fokus på småplanter og produktionen af Hebe og Campanula.

Kjærgårdsmindes 10 bud

Meget lidt er ligegyldigt

Vi er aldrig bedre end dagen igår

Det er vigtigt at gøre tingene til tiden

Der er sjældent nogen nemme løsninger

Stil krav til andre, som de stiller krav til dig

Tingene er ikke 98% i orden, de er altid 2% forkert

Aldrig færdig - altid på vej

Tilstræber at se muligheder i stedet for begrænsninger

Altid være lyttende

At have engagerede og troværdige medarbejdere

Historie

Kjærgårdsminde M/K blev etableret som rent frilandsgartneri i 1991 af Martin Due Kjær Larsen og Karna Lykke Rasmussen. Begge er uddannede gartnere med driftlederbevis, fra Gartnerskolen i Søhus.
Som udgangspunkt dyrkede vi Hebe, Campanula, Stedmoder og andre kulturer.

Efter opbygningen af de første 2 plasthuse i 1992 er udvidelsen sket gradvist som beskrevet herunder:

  • 1993 – 1500m2 Kanalpladehus
  • 1994 – Plasthus erstattes af 1200 m2 drivhus
  • 1996 – 500 m2 drivhus
  • 1998 – 2000 m2 drivhus
  • 1999 – 2200 m2 drivhus
  • 2001 – 2300 m2 drivhus

Vores samlede produktionsareal består således i dag af 9700 m2 drivhusareal inklusiv pakkeområde + ca. 10.000 m2 frilandsareal med grusbede.

På Gartneriet beskæftiges nu i gennemsnit 12-13 fuldtids ansatte medarbejdere selvom dette i perioder kan svinge fra 8-16. Formålet med den gradvise udvidelse af produktionsarealet har været et ønske om at gå fra at være færdigvare producent til at blive småplante producent.

Vi har holdt fast i vores stærke kulturer Hebe som har vi produceret siden starten, og Campanula siden 1993. Vi forsøger dagligt at manifestere vores position ved at blive bedre.

I vores håndtering af planlægning, produktion og afsætning pålægger vi derfor os selv og vore medarbejdere at udføre arbejdet med størst mulig omhyggelighed og samvigtighed.

Produktion

Kjærgårdsminde producerer hovedsageligt Campanula og Hebe småplanter. Men vi er også leveringsdygtige i færdigvarer af Solanum(11 cm ca.50.000 og 6 cm 30.000), Cyclamen(ca.160.000) og Campanula(ca.125.000).

At vi netop fra begyndelsen, dvs. i de forgangne 13 år har produceret Hebe og Campanula som færdige kulturer har været stærkt medvirkende til at vi i dag kan tilbyde småplanter af høj kvalitet.

En af vore styrker er at vi med vores egne erfaringer, er i stand til at bidrage med færdigvare-oplysninger såsom sprøjtning, gødning, jordforhold, temperaturer og meget andet

Vi sætter stor pris på at også kundens resultat med den færdige plante, tilnærmer sig vore egne resultater.  Kjærgårdsminde er tilmeldt MPS ordningen, primært af miljømæssige hensyn.